Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 4. 2018 10:39

S viceprezidentem Guatemaly Cabrerou jednal premiér Babiš o vzájemné spolupráci a obchodu

Předseda vlády Andrej Babiš jednal s viceprezidentem Guatemalské republiky Jafethem Ernestem Cabrerou Francem, 26. dubna 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš jednal s viceprezidentem Guatemalské republiky Jafethem Ernestem Cabrerou Francem, 26. dubna 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš jednal ve čtvrtek 26. dubna 2018 s viceprezidentem Guatemalské republiky Jafethem Ernestem Cabrerou Francem. Na Úřadě vlády ČR spolu mluvili nejen o prohlubování česko-guatemalských vztahů, ale také o politickém vývoji v regionu Latinské Ameriky.

Návštěva guatemalského viceprezidenta v ČR se uskutečnila u příležitosti Iberoamerického týdne, který pořádá Ministerstvo zahraničních věcí v Praze. V úvodu jednání premiér Babiš ocenil nedávnou nabídku uzavřít memorandum o spolupráci v ekonomice a průmyslu mezi ČR a Guatemalou či návrh spolupráce mezi diplomatickými akademiemi obou zemí.

Příležitosti pro hlubší hospodářskou spolupráci a potenciál ke zvýšení obchodní výměny s Guatemalou se podle premiéra Babiše nacházejí především v oblasti zemědělství a lesnictví, infrastruktury, dopravy, obranného průmyslu a zdravotnictví.

Premiér Babiš s viceprezidentem Cabrerou hovořil také o regionálních otázkách, a to včetně bezpečnostní situace v regionu Střední Ameriky, vztahů s USA a zeměmi Latinské Ameriky a spolupráce s Evropskou unií. Guatemala bude v listopadu hostit letošní ročník Iberoamerického summitu, tedy setkání hlav vlád a států španělsky a portugalsky hovořících evropských a amerických států.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie