Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 3. 2009 9:10

Topolánek: Důvěru získáme pouze v případě, že budeme jednotní

Předseda Evropské rady M. Topolánek vyjádřil na závěr prvního dne summitu opatrnou spokojenost, „konečná rozhodnutí ale padnou v pátek“, dodal český premiér.

Vrcholné schůzky se společně s Mirkem Topolánkem účastní i vicepremiér Alexandr Vondra, ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a ministr financí Miroslav Kalousek.

„I díky velmi úspěšné práci českého předsednictví se nám podařilo dosáhnout společné pozice,“ prohlásil na společné tiskové konferenci předseda Evropské komise José Manuel Barroso.

„Slovo, které se v poslední době skloňuje nejčastěji, je důvěra,“ řekl Mirek Topolánek. „Bez důvěry banky nepůjčí, bez důvěry lidé neutratí. Dnes jsem slovo důvěra slyšel dvacetkrát až třicetkrát – tuto důvěru ale získáme, což říkám zejména s ohledem na přípravu summitu G20, pouze v případě, že budeme jednotní.“

Druhý den summitu bude podle českého předsednictví testem evropské jednoty, předmětem jednání má být například finalizace dohody o příspěvku evropského plánu obnovy na výši 5 miliard eur.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie