Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 8. 2018 13:10

Učitelé dostanou od ledna přidáno 15 procent, nepedagogičtí pracovníci 10 procent, dohodl premiér Babiš s odbory

Premiér Andrej Babiš jednal v pátek 24. srpna v Hrzánském paláci s ministryní financí Alenou Schillerovou, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Robertem Plagou, s předsedou Českomoravského odborového svazu školství Františkem Dobšíkem a místopředsedkyní Markétou Seidlovou o navyšování platů ve školství v příštím roce.

Předseda vlády odborům slíbil, že učitelům v regionálním školství vzrostou od 1. ledna 2019 platy o 15 procent, nepedagogickým pracovníkům v regionálním školství pak o 10 procent.

Držíme dohody, které jsme pracovníkům ve školství dali. Kvalita vzdělání a spokojení učitelé a další pracovníci jsou to nejdůležitější pro naše děti,“ okomentoval výsledek jednání premiér Andrej Babiš.

Zástupci vlády a odborů se shodli, že je třeba dát učitelům jistotu dalšího platového růstu, kterou vláda slíbila i ve svém programovém prohlášení. Nepedagogičtí zaměstnanci ve školství zase patří mezi nejhůře placené profese ve státním sektoru. Proto se zástupci vlády rozhodli přistoupit na požadavek odborů na desetiprocentní navýšení namísto původně zvažovaného navýšení o šest procent.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X