Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Výstavy

25. 9. 2015 13:36

Úřad vlády otevřel v centru Prahy výstavu Můj stát na Kampě

Úřad vlády otevřel před Lichtenštejnským palácem Můj stát, 24. září 2015. Foto: Fineart.
Úřad vlády otevřel před Lichtenštejnským palácem Můj stát, 24. září 2015. Foto: Fineart.
Výstava představující státní symboly republiky bude volně přístupná veřejnosti před Lichtenštejnským palácem od 25. září do 18. října 2015. Cílem projektu je populární formou zviditelnit státní symboly a skrze ně hodnoty, na nichž stojí Česká republika, motivovat nejmladší generaci k přemýšlení o obsahu pojmů stát, vlast a domov a pomoci především dětem nacházet cestu k základním občanským hodnotám.

Expozice navazuje na již rok probíhající a velice úspěšnou výstavu instalovanou v Hrzánském paláci pro žáky základních škol s názvem Můj stát, která je pokračováním výstavy Symboly republiky. Výstavu Můj stát navštívilo v roce 2014/2015 celkem 180 školních skupin, tedy přibližně 4 000 dětí. Důkazem její jedinečnosti je také fakt, že ji Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zařadilo mezi doporučené vzdělávací programy. Úřad vlády ČR se proto rozhodl výstavu v Hrzánském paláci rozšířit a zpřístupnit ji široké veřejnosti.

Nad výstavou Můj stát, kterou organizuje Úřad vlády ČR společně s o.p.s. Dny české státnosti, převzal záštitu předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová a kardinál Dominik Duka OP, který výstavu ve čtvrtek 24. září 2015 slavnostně zahájil společně s vedoucím Úřadu vlády ČR Pavlem Dvořákem náměstkem ministryně školství Petrem Hulinským a ředitelkou společnosti Dny české státnosti Lucií Wittlichovou.

V rámci otevřenosti Úřad vlády pravidelně zpřístupňuje své budovy jako Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí, Kramářovu vilu, Lichtenštejnský a Hrzánský palác. 28. září 2015 otevře své brány veřejnosti také sídlo vlády, Strakova akademie.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie