Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 3. 2018 16:56

Úřad vlády se potřetí připojí ke kampani Česko svítí modře na podporu osob s autismem

V noci z pondělí 2. dubna na úterý 3. dubna 2018 se Strakova akademie zbarví do modra. Úřad vlády ČR se připojí k pátému ročníku celorepublikové osvětové kampaně Česko svítí modře, kterou pořádá platforma Naděje pro Autismus. Letošním mottem je „Navzdory osudu“ a projekt svou záštitou podpořil i předseda vlády Andrej Babiš.

Na 2. dubna připadá Světový den zvýšení povědomí o autismu, jehož cílem je zlepšit informovanost veřejnosti o problematice poruch autistického spektra. Modrá barva, kterou bude nasvícena nejen řada významných institucí, symbolizuje komunikaci a sebevyjádření, tedy to, co dělá nemocným autismem nejvíce potíží.

Jen v České republice žije s některou z forem autismu zhruba 250 tisíc lidí. Je důležité, aby lidé měli nejen informace o onemocnění, ale aby se ho dařilo především včasně diagnostikovat. Věřím, že projekty, jako je Česko svítí modře, tomu pomáhají,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Letošní kampaň Česko svítí modře začne 2. dubna 2018 a potrvá až do konce měsíce. Více informací naleznete na: http://www.nadejeproautismus.cz/osveta/cesko-sviti-modre/duben-2018/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie