Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 11. 2022 16:26

Úřad vlády uspořádal zaměstnaneckou sbírku oblečení pro Oděvní banku u příležitosti Giving Tuesday

Výtěžek sbírky v rámci Giving Tuesday předala Andree Kaňákové z Klubu svobodných matek vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková, 29. listopadu 2022.
Výtěžek sbírky v rámci Giving Tuesday předala Andree Kaňákové z Klubu svobodných matek vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková, 29. listopadu 2022.
Úřad vlády se letos poprvé zapojil do Světového dne štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday. Uspořádal zaměstnaneckou sbírku oblečení pro Oděvní banku a její výtěžek v úterý 29. listopadu 2022 předala vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková zástupcům Klubu svobodných matek.

Sbírka ve Strakově akademii probíhala celý týden od pondělí 21. listopadu do pondělí 28. listopadu a zaměstnanci Úřadu vlády věnovali zhruba 500 kg oblečení, které už sami či v rámci rodiny neunosí, ale pomůže někomu dalšímu.

„Zejména v poslední dny bylo na sbírkovém místě hodně rušno, protože lidé donášeli oblečení na poslední chvíli. Jsem moc ráda, že naše výzva pomoci ošacením Klubu svobodných matek vyvolala tak pozitivní reakci a že se do sbírky zapojilo hodně zaměstnanců Úřadu vlády i s jejich rodinami,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Celkem třiatřicet pytlů oblečení, nejvíce dámského a dětského, si ve Strakově akademii na Giving Tuesday převzala projektová manažerka Klubu svobodných matek Andrea Kaňáková. Sesbírané množství pomůže zhruba stovce neúplných rodin.

Světový den štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday se pořádá od roku 2012 vždy první úterý po Dni díkuvzdání. V České republice tento den od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti. „Letos je to poprvé, co se Úřad vlády zapojil do sbírky na Giving Tuesday. S ohledem na pozitivní reakce, které na tuto akci máme, bych byla ráda, kdyby se nám podařilo vytvořit novou tradici a sbírku v příštím roce rozšířit i na další ministerstva,“ dodala Jana Kotalíková. Do sbírek se zapojují stovky milionů dárců po celém světě. V loňském roce se na Giving Tuesday podařilo vybrat v České republice na charitativní účely 95 milionů korun, stovky tun potravin a oblečení a uskutečnilo se 224 zaregistrovaných sbírkových výzev.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie