Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 4. 2009 16:36

V Izraeli se podle premiéra Topolánka bude žít bezpečně

Návštěva premiéra Topolánka v Izraeli v roce 2008
Návštěva premiéra Topolánka v Izraeli v roce 2008
Předseda vlády a Rady EU Mirek Topolánek po setkání s izraelským premiérem řekl, že věří v úspěšné zakončení izraelsko-palestinského mírového procesu.

"Vyjadřuji naději, že tato země bude žít bezpečně, že Izraelci budou žít tak, jak si představují a jak si vysnili," řekl český předseda vlády na tiskové konferenci.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu českému ministerskému předsedovi řekl, že je v zájmu Izraele rozvíjet bilaterální kontakty i kontakty s celou Evropou. „Česká republika a Izrael mají hodně společného. Židovská tradice v Česku byla vždy bohatá a tragická zkušenost obou našich národů nás spojuje. Teď stojíme proti společnému nepříteli, který ohrožuje všechny naše hodnoty," dodal Netanjahu.


Českou delegaci dále čeká cesta do Ramalláhu. Tam proběhne setkání s hlavními představiteli Palestinské národní správy – prezidentem Mahmúdem Abbásem a premiérem Salámem Fajjádem. Hovořit budou o dalším vývoji v mírovém procesu, aktuální situaci na Západním břehu a v Gaze a průběhu jednání o vytvoření palestinské vlády národní jednoty.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie