Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 11. 2015 16:42

V Praze se uskuteční premiérský summit zemí Visegrádské skupiny, hostem bude prezidentka Korejské republiky

Ve čtvrtek 3. prosince 2015 se v Praze uskuteční summit premiérů zemí Visegrádské skupiny, které nyní předsedá Česká republika. Vrcholného setkání lídrů středoevropského regionu se zúčastní také prezidentka Korejské republiky Pak Kun-hje.

Tématem jednání předsedů vlád České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska bude příprava prosincové Evropské rady. Ministerští předsedové budou diskutovat o aktuální situaci v oblasti migrace, požadavcích Velké Británie na reformu Evropské unie, pokroku na vytvoření energetické unie a vztazích se třetími zeměmi. Jednání premiérů zemí V4 s korejskou prezidentkou pak budou dominovat témata vzájemných vztahů Jižní Korey s V4, respektive EU.

Česká republika předsedá zemím Visegrádské skupiny od července 2015. Během svého ročního předsednictví pokračuje v dobré tradici ostatních zemí regionu, které během svých předsednictví rovněž pozvaly na summity významné hosty. Summity pod taktovkou Slovenska navštívili švýcarský a francouzský prezident. Maďarsko zase hostilo tehdejšího předsedu Evropské komise José Manuela Barrosa. Summit se bude odehrávat v prostorách Černínského a Lichtenštejnského paláce a Hotelu Hilton.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie