Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 9. 2014 15:49

Vedoucí Úřadu vlády Dvořák představil výstavu Můj stát

Vedoucí Úřadu vlády Dvořák představil výstavu Můj stát, 24. září 2014.
Vedoucí Úřadu vlády Dvořák představil výstavu Můj stát, 24. září 2014.
Vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák dnes představil společně s Dominikem Dukou, pražským arcibiskupem a Lucií Wittlichovou, ředitelkou obecně prospěšné společnosti Dny české státnosti výstavu pro školy s názvem Můj stát. Výstava je připravena v rámci oslav Dne české státnosti, který si bude ČR připomínat 28. září.

Výstava s podtitulem Putování s českým lvem za 7 státními symboly přibližující dětem zábavnou formou právě jednotlivé státní symboly České republiky a jejich historii bude sloužit základním školám pro další vzdělávání žáků. Nad výstavou, kterou organizuje Úřad vlády ČR společně s o.p.s. Dny české státnosti, vedené ředitelkou Lucií Wittlichovou, převzal záštitu předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, manželka prezidenta republiky Ivana Zemanová a kardinál Dominik Duka, pražský arcibiskup.

„Expozice navazuje na podobnou výstavu z minulosti s názvem Symboly republiky, ale tentokrát je určena těm nejmenším, totiž dětem prvního stupně základních škol. Právě výchova budoucích generací rozhodne o tom, v jak kvalitním státě budeme žít a co se stane s naším národním povědomím a také sebevědomím,“ řekl vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák.

Slavnostní vernisáž výstavy Můj stát proběhne v pražském Hrzánském paláci v neděli 28. září 2014. V rámci oslav Dne české státnosti zároveň Úřad vlády v tento den otevře veřejnosti po třech letech Strakovu akademii a po celý víkend bude přístupná také vila Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie