Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Výstavy

7. 5. 2015 18:57

Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák zahájil výstavu Čechoslováci pod prapory vítězství

Ve čtvrtek 7. května 2015 před Lichtenštejnským palácem byla slavnostně zahájena výstava „Čechoslováci pod prapory vítězství“.
Ve čtvrtek 7. května 2015 před Lichtenštejnským palácem byla slavnostně zahájena výstava „Čechoslováci pod prapory vítězství“.
Vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák zahájil ve čtvrtek 7. května 2015 v Lichtenštejnském paláci v Praze výstavu Čechoslováci pod prapory vítězství. Společně s vedoucím úřadu slavnostně přestřihl pásku také ředitel Vojenského historického ústavu Praha Aleš Knížek.

Celkem 15 fotografických panelů zachycuje prapory vojenských jednotek, které se dochovaly až do dnešních dnů a jsou uchovány v historických archívech. Prapory symbolizují boj za obnovu Československa i osudy vojenských jednotek. Výstava seznamuje návštěvníky také s osudy československých vojáků na frontách 2. světové války.

Výstava je instalována ve volném prostoru u Lichtenštejnského paláce až do 31. května 2015 a veřejnosti je volně přístupná 7 dní v týdnu. Sérii fotografií se zcela unikátními sbírkovými předměty připravil Úřad vlády ČR ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem Praha u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie