Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 9. 2015 10:47

Vláda B. Sobotky odstartovala za dobu svého fungování výstavbu již třetího úseku dálnice D3

Premiér Bohuslav Sobotka v úterý 22. září 2015 slavnostně odstartoval výstavbu dalšího osmikilometrového úseku dálnice D3.
Premiér Bohuslav Sobotka v úterý 22. září 2015 slavnostně odstartoval výstavbu dalšího osmikilometrového úseku dálnice D3.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v úterý 22. září 2015 slavnostně odstartoval výstavbu dalšího osmikilometrového úseku dálnice D3 v úseku z Bolšilce do Ševětína. Společně s premiérem se akce zúčastnil také ministr dopravy Dan Ťok, generální ředitel ŘSD Jan Kroupa a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Úsek by měl být zprovozněn za tři roky.

„Rozvoj dopravní infrastruktury je jednou z klíčových vládních priorit. Kvalitní dopravní spojení je nezbytné pro podporu hospodářského růstu, nových investic a vytváření nových pracovních míst. Jsem rád, že naše vláda odstartovala v Jižních Čechách výstavbu již třetího úseku dálnice D3, tentokrát mezi Bolšilcem a Ševětínem, stavba by měla začít v nejbližších dnech. Dálnice D3 je významnou dopravní tepnou s mezinárodním charakterem, v budoucnu by měla propojit Prahu přes České Budějovice dále do Rakouska,“ uvedl premiér Sobotka.

Vláda B. Sobotky se snaží od začátku svého fungování intenzivně pracovat a maximálně urychlit výstavbu dálnic a silnic, které byly v důsledku rozhodnutí minulých vlád dlouhodobě pozastaveny. Kromě D3 se jedná například o dálnici D1, D8 či rychlostní silnici R35. Vládě se rovněž daří výrazně zrychlovat čerpání peněz z fondů EU, konkrétně Operačního programu Doprava 2, určených pro rozvoj dopravních staveb. S výraznější podporou dopravní infrastruktury počítá i návrh státního rozpočtu pro rok 2016.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie