Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 11. 2007 9:52

Vláda dnes projedná novelu, která usnadní přístup k cukerním platbám z EU

Členové vlády ČR se dnes na večerní schůzi budou zabývat mimo jiné vládním nařízením o stanovení některých podmínek poskytování oddělené platby za cukr pěstitelům cukrové řepy. Mohla by jim tak odpadnout část administrativy. Evropské peníze by se navíc měly dostat k většímu počtu žadatelů z řad pěstitelů.

„Cílem novely je umožnit žadatelům, kteří již o platbu dříve žádali, aby v dalších letech nemuseli znovu předkládat smlouvu s výrobcem cukru. Snižuje se tak administrativní zátěž žadatelů,“ vysvětluje ministr zemědělství Petr Gandalovič. „Důležitým krokem je doplnění ustanovení, podle kterého může být cukerní platba poskytnuta i dalším žadatelům v případě prodeje podniku nebo jeho převzetí v rámci předčasného ukončení činnosti,“ doplňuje P. Gandalovič.
Vláda posoudí také návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti cen. Pražský magistrát chce tímto způsobem prodloužit lhůty ve správních řízeních pro uložení pokut. Lidé, kterým má být postih uložen, by se tak nemohli pokutě vyhnout kvůli průtahům v projednávání deliktů. Měly by se tak usnadnit především postihy nepoctivých taxikářů.
Mezi body programu schůze vlády je také návrh na bezplatný převod vojenských bytů v celkové účetní hodnotě 340 mil. Kč na obce. Byty jsou nyní ve správě vojenského bytového fondu a armáda chce takto ušetřit náklady spojené s jejich údržbou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie