Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 10. 2009 14:44

Vláda dnes schválila zákon o rozpočtových pravidlech

TK po zasedání vlády. Zleva: premiér Jan Fischer, ministr financí Eduard Janota a ministr vnitra Martin Pecina, 19.10.2009
TK po zasedání vlády. Zleva: premiér Jan Fischer, ministr financí Eduard Janota a ministr vnitra Martin Pecina, 19.10.2009
Ministr financí Eduard Janota předložil vládě návrh zákona, kterým se mění zákon o daních z příjmů a zákon o rozpočtových pravidlech.

Cílem již schváleného zákona je umožnit prodej dluhopisů pro občany, neboť ministerstvo financí chce dluhopisy vydat ještě do konce letošního roku.

Vláda dále projednala a odsouhlasila zprávu o připravenosti Česka na možnou další plynovou krizi. Materiál mapuje stávající stav zajištění dodávek plynu a stav plynárenské infrastruktury. Dokument také navrhuje krátkodobá opatření, které by měly zvýšit připravenost ČR na opakování plynových krizí.


Členové vlády také odsouhlasili program na podporu filmového průmyslu, který bude financován z prostředků ministerstva kultury. Premiér uvedl, že se jedná o částku půl miliardy korun.

Více informací o výsledcích jednání vlády naleznete v přehledu tiskových zpráv.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie