Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 5. 2007 10:15

Vláda má dnes definitivně schválit reformní zákony

Vláda by dnes měla definitivně schválit návrh první etapy veřejných financí, kterou pak bude během léta obhajovat ve sněmovně. Chystané změny v daňové, sociální a zdravotnické oblasti, o nichž začala jednat minulý týden, sepsala do jednoho zákona o stabilizaci veřejných financí.

Úřad vlády ČRMinistři se prý podle premiéra Mirka Topolánka shodli na všech základních principech reformy, nedořešené zůstaly především daňově odečitatelné položky. I v otázce podoby ekologických daní nepanuje v koalici shoda. Lidovci mají výhrady k poplatkům u lékaře. Chtějí, aby je neplatily děti do 15 let a těhotné ženy. Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek ale v této věci ustoupit nehodlá.

Ministerský předseda Topolánek předloží dosavadní bilanci plnění programového prohlášení vlády. Kabinet se má rovněž zabývat zřízením ptačího území evropské sítě Natura 2000 Heřmanský stav-Odra-Poolší. Také se vyjádří se k iniciativě poslance ODS Jana Klase, podle něhož by policie mohla při nákupu vojenského či bezpečnostního materiálu přímo oslovovat případné dodavatele bez nutnosti vyhlašovat veřejné výběrové řízení.

Vláda dále vyslechne zprávu o projektu, který už několik let umožňuje kvalifikovaným pracovníkům ze zahraničí usadit se trvale v České republice. Nyní se uvažuje o tom, že program skončí a nahradí ho systém takzvaných zelených karet. Ministři by měli také zřídit komisi pro narovnání vztahu mezi státem a církvemi a jednat o plánovaných výdajích státu na vědu a výzkum.
klh čtk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie