Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 6. 2009 13:58

Vláda odložila protikrizová opatření ve zdravotnictví

Jednání vlády
Jednání vlády
Ministryně zdravotnictví předložila vládě opatření související s vyhlášením 6. stupně pandemické nebezpečnosti nové chřipky.

Ministryně Dana Jurásková navrhuje změnit rozhodnutí o pandemickém plánu pro Českou republiku a navýšit zásoby antivirotik o 5% a zajistit blokační kapacitu očkovací látky pro 25% populace. Materiál bude vládou projednáván na příštím zasedání vlády.

Jurásková na tiskové konferenci zmínila rozhodnutí nepředložit vládě návrh protikrizových opatření ve zdravotnictví. Tento krok odůvodnila tím, že se po měsíci jednání nepodařilo najít shodu s poltickými stranami.

Vláda dnes podpořila návrh bývalého ministra Ondřeje Lišky, který upřesňuje podmínky pro vykonání státní maturitní zkoušky. Návrh obsahuje například úpravu hranice úspěšnosti vykonání zkoušky nebo pravomoci ředitelů škol. Ministryně školství Miroslava Kopicová dnes na tiskové konferenci uvedla, že bude nadále jednat s poslanci z řad ODS a ČSSD, kteří navrhují odložit státní maturity o další roky. Ministryně přes přetrvávající spory potvrdila, že podle platné legislativy by se mělo maturovat podle modelu státních maturit příští rok 2010.

Vláda dnes odložila jednání o jmenování vybraných osob do hodností generálů. Ministr obrany Barták zdůvodnil tento krok nepřítomností premiéra Fischera.

Ve středu 17.6. bude na mimořádném zasedání vlády schvalován mandát pro nadcházející zasedání Evropské rady.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie