Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 6. 2014 16:06

Vláda podpořila další významnou investici, Nexen vytvoří až 1000 nových pracovních míst

Před jednáním vlády 16. června 2014.
Před jednáním vlády 16. června 2014.
Vláda B. Sobotky dnes podpořila jednu z největších investic v ČR za posledních několik let. Kabinet schválil investiční záměr společnosti Nexen, kdy by měl korejský výrobce pneumatik vybudovat v Ústeckém kraji továrnu za 22,8 miliardy korun a v prvních letech vytvořit nová pracovní místa pro 1000 lidí.

Premiér Bohuslav Sobotka při své květnové pracovní cestě v Ústeckém kraji přislíbil při příchodu největšího investora také pomoc státu. Vláda dnešním rozhodnutím plní další důležitý závazek svého programového prohlášení, tedy získávání nových investorů a vytváření nových pracovních míst především ve strukturálně postižených regionech.

„Udělali jsme další zřetelný krok k podpoře růstu a snížení nezaměstnanost. Rozhodnutí vlády, která dnes schválila investiční smlouvu se společností Nexen, je jasný signál toho, že naše země má silný zájem o nové investory a je pro nové investory atraktivní. Investice firmy Nexen do nové továrny ve výši 829 milionů eur přinese Ústeckému kraji minimálně tisíc nových pracovních míst. Stojí za to rovněž připomenout, že tato nová místa jsme vybojovali v silné mezinárodní konkurenci,“ uvedl předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Vláda se dále zabývala přípravou státního rozpočtu na rok 2015 a střednědobým výhledem na léta 2016 a 2017. Projednávaný rozpočet počítá s navýšením platů učitelů, hasičů, policistů a také s růstem starobního důchodu. Právě navýšením financí na tyto položky se vládní kabinet drží svých koaličních cílů. Deficit státního rozpočtu by se měl zastavit na 100 miliardách korun a v budoucnu by neměl překročit referenční hranici 3 % HDP a měl by mít klesající tendence.

Na programu jednání dnes bylo také navržení Sira Nicholase Wintona na nejvyšší státní vyznamenání ČR. Vláda navrhla prezidentovi České republiky Milošovi Zemanovi, aby udělil Siru Wintonovi Řád Bílého lva II. třídy. Jde o výraz hlubokého uznání mimořádných zásluh Sira Wintona, který se stal symbolem lidskosti a hrdinství, když v roce 1939 z území Československa nezištně zachránil 669 převážně židovských dětí ohrožených transporty do koncentračních táborů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie