Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 4. 2014 14:38

Vláda pomůže zemědělcům zelenou naftou

Před jednáním vlády 12. listopadu 2014 ve Strakově akademii.
Před jednáním vlády 12. listopadu 2014 ve Strakově akademii.
Kabinet Bohuslava Sobotky na svém zasedání 2. dubna 2014 schválil znovuzavedení takzvané zelené nafty pro zemědělce. Projednávání zvýšení plateb za státní pojištěnce bylo přerušeno.

Vracení části spotřební daně z minerálních olejů zemědělcům bylo v České republice až do roku 2014 běžnou praxí. Většina členských zemí EU toto zvýhodnění zemědělců nadále uplatňuje. Vláda se proto rozhodla vyrovnat konkurenční podmínky českých zemědělců a znovu zavést vracení spotřební daně z minerálních olejů v úrovni roku 2013.

¨

Nahrává se přehrávač videa ...

Kabinet Bohuslava Sobotky zároveň rozhodl o vázání finančních prostředků v objemu přibližně 5 mld. Kč v kapitole Všeobecná pokladní správa, položka Vládní rozpočtová rezerva. Tento krok přispěje ke snížení schváleného deficitu státního rozpočtu pro rok 2014 tak, jak bylo deklarováno při schvalování návrhu zákona o státním rozpočtu ČR na rok 2014 v Poslanecké sněmovně.

Vláda současně přerušila rozpravu k bodu o navýšení plateb za státní pojištěnce do systému veřejného zdravotního pojištění. K přerušení došlo i u diskuse k novele zákona o silničním provozu.

Kompletní výsledky jednání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie