Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 3. 2016 21:21

Vláda potvrdila vyhlášení prvního stupně ohrožení terorismem

Členové vlády schválili na mimořádném jednání v úterý 22. března 2016 rozhodnutí ministra vnitra o vyhlášení prvního stupně ohrožení terorismem. Zvýšený stupeň ohrožení ministr Chovanec vyhlásil v reakci na teroristické útoky v Bruselu, nadále ale nejsou žádné informace o možném riziku útoku v České republice.

Ministr vnitra informoval vládu o přijatých opatřeních, mezi které patří například zvýšená ostraha letiště či stanic metra. Kabinet zároveň odsouhlasil nasazení maximálně 550 vojáků v činné službě, kteří by měli především posílit hlídkové služby. Jejich zapojení bude trvat nejvýše dva měsíce.

První stupeň ohrožení terorismem znamená potřebu zvýšené bdělosti a má symbol žlutého trojúhelníku. Ministerstvo vnitra doporučuje občanům, aby se vyhýbali místům, kde se zdržuje velké množství lidí. Ministerstvo zahraničních věcí už také doporučilo odložit cesty do Bruselu a občanům ČR v Bruselu omezit pohyb a vyhýbat se veřejným místům. Více informací na http://www.mvcr.cz/clanek/ministr-vnitra-vyhlasil-prvni-stupen-ohrozeni-terorismem.aspx.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie