Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 12. 2017 18:42

Vláda premiéra Andreje Babiše schválila návrh programového prohlášení vlády a projednávala evropskou politiku

Předseda vlády Andrej Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády, 18. prosince 2017.
Předseda vlády Andrej Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády, 18. prosince 2017.
Vládní kabinet pod vedením předsedy vlády Andreje Babiše schválil v pondělí 18. prosince 2017 na svém zasedání ve Strakově akademii Návrh programového prohlášení vlády České republiky. Vláda jednala rovněž o aktivní roli ČR v evropské politice.

Návrh programového prohlášení vlády České republiky, který dnes vláda schválila, bude premiér během tohoto týdne projednávat se všemi předsedy parlamentních stran. V úterý 19. prosince bude premiér jednat s předsedy ODS a KDU-ČSL, ve středu 20. prosince s KSČM, ČSSD a s hnutím STAN a ve čtvrtek 21. prosince se zástupci SPD, Pirátů a TOP 09. Následně požádá premiér předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, aby vláda mohla požádat Poslaneckou sněmovnu o vyslovení důvěry.



Vláda Andreje Babiše se rovněž zabývala evropskou agendou. Chce jí věnovat zvýšenou pozornost, proto dnes přijala usnesení o aktivním prosazování zájmů České republiky v  Evropské unii. Kabinet uložil předsedovi vlády, aby do 10. ledna 2018 předložil přehled klíčových agend evropské politiky, které bude vláda v rámci Evropské unie prosazovat. Každý člen vlády předloží podklady do 5. ledna 2018 a po zpracování jednotlivých pokladů se touto agendou bude zabývat vláda na svém zasedání ve čtvrtek 11. ledna 2018. Vládní kabinet se chce věnovat evropské agendě aktivně a jednotlivé resorty tak budou pravidelně informovat o výsledcích jednání na jednotlivých radách v Bruselu.

Premiér Babiš také na dnešním zasedání informoval členy vlády o jednáních se zástupci Evropské komise a Evropské rady, které se uskutečnily ve dnech 14. a 15. prosince 2017 v rámci zasedání Evropské rady v Bruselu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie