Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 10. 2017 9:33

Vláda premiéra Sobotky se dnes schází na 176. zasedání, naposledy před volbami do Poslanecké sněmovny

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky se dnes schází na svém posledním řádném zasedání před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jde již o 176. jednání vlády za uplynulé čtyři roky mandátu vládní koalice. Za tuto dobu přijala vláda více než čtyři tisíce usnesení.

Během svého funkčního období vláda také stihla dvě výjezdní zasedání, a to 22. července 2015 v Ostravě a 19. října 2015 v Ústí nad Labem. Na těchto jednáních řešila s představiteli kraje opatření týkající se zlepšení zaměstnanosti i podpory investic v regionu. Mimo Strakovu akademii zasedla také 14. září 2015 v Brně u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu, aby podpořila podnikatele, a 4. září 2017 na zámku Lednice po společném jednání s vládou Slovenské republiky.

Vláda Bohuslava Sobotky také kladla velký důraz na posilování mezinárodní spolupráce. Příkladem jsou společná jednání s vládami Slovenska, Polska a Izraele. Se slovenskou vládou se český kabinet sešel za téměř čtyři roky čtyřikrát, s polskou a izraelskou dvakrát. 

Před téměř čtyřmi lety, 29. ledna 2014, zahájila vláda svoji práci v tomto složení: předseda vlády Bohuslav Sobotka, 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr obrany Martin Stropnický, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně spravedlnosti Helena Válková, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr dopravy Antonín Prachař, ministr zemědělství Marian Jurečka, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek, ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, ministr kultury Daniel Herman a ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier.

Během funkčního období došlo k 9 změnám na postu obsazení ministerstev, které se dotkly resortů financí, průmyslu a obchodu, spravedlnosti, dopravy, zdravotnictví, dvakrát školství, místního rozvoje a lidských práv.

Příští jednání kabinetu je naplánováno bezprostředně po volbách, a to na pondělí 23. října 2017.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie