Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 4. 2022 12:43

Vláda připravuje kroky k účinnější podpoře českého sportu

Ani v současné hektické době, která postavila českou veřejnost před řadu nebývalých výzev, vláda premiéra Petra Fialy nezapomíná na problematiku českého sportu a připravuje kroky k jeho účinnější podpoře.

Klíčovou institucí, prostřednictvím které stát tuzemský vrcholový, výkonnostní i rekreační sport podporuje, je Národní sportovní agentura. „V rámci vládní koalice jsme našli stoprocentní shodu, že Národní sportovní agentura se rušit nebude. Chceme ji ale reorganizovat a pozici sportu v budoucnu posílit tak, aby měl ve společnosti opět silné postavení,“ uvedli společně předsedové koaličních stran.

V současnosti vrcholí přípravy novely zákona o podpoře sportu, která by mj. měla provést reorganizaci Národní sportovní agentury a zefektivnit její fungování. Zástupci vládní koalice také intenzivně jednají s vedením Národní sportovní agentury o dosavadním průběhu administrace a vyplácení aktuálních dotačních výzev, ale i o zefektivnění procesů administrace a vyplácení dotačních výzev na budoucí roky.

Vláda České republiky i všechny koaliční politické strany vyjádřily velké poděkování všem reprezentantům České republiky za příkladnou reprezentaci naší republiky na mezinárodním poli. Stejný dík patří i všem sportovním svazům, asociacím a spolkům včetně sportovních trenérů a funkcionářů, kteří věnují mnohdy i volný čas našim dětem a mládeži. Vláda České republiky si této práce pro český sport ohromně váží.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie