Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 1. 2012 15:27

Vláda prodloužila mandát zmocněnce pro dostavbu Temelína

Kabinet schválil prodloužení mandátu dosavadního zmocněnce Václava Bartušky do konce června roku 2014. Současně se prodlužuje i činnost jeho kanceláře.

Václav BartuškaMandát Václava Bartušky měl původně skončit letos na konci května. Vzhledem ke komplikovanosti výběrového řízení na dodavatele dvou nových bloků jaderné elektrárny v Temelíně bylo ale nutné posunout původní termíny ukončení výběrového řízení až po zahájení výstavby samotné. Proto byla současně prodloužena i činnost kanceláře zmocněnce.

Funkce zmocněnce byla zřízena především jako nezávislý dohled při výběru dodavatele zakázky společnosti ČEZ na dostavbu dvou nových jaderných bloků temelínské elektrárny. Vládě zmocněnec poté o výběrovém řízení poskytuje informace. Zároveň dohlíží na zohlednění strategických, bezpečnostních a zahraničněpolitických zájmů České republiky při zadávání této zakázky.

Václav Bartuška zastává funkci vládního zmocněnce pro dostavbu Jaderné elektrárny Temelín od roku 2010. Zároveň je i zvláštním velvyslancem České republiky pro otázky energetické bezpečnosti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie