Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 3. 2016 17:49

Vláda projedná další postup k úspěšnému dokončení investice firmy Nexen Tire v Ústeckém kraji

Vláda na svém zítřejším zasedání projedná materiál Ministerstva průmyslu a obchodu ohledně dalšího postupu při realizaci investice firmy Nexen Tire v průmyslové zóně Triangle v Ústeckém kraji.

Předložené usnesení aktualizuje rozhodnutí vlády z června 2014, kdy vláda investici podpořila. Aktualizované usnesení by mělo poskytnout Ústeckému kraji garance k prodeji pozemků a otevřít cestu k dokončení investičního záměru korejské společnosti.

Dokončení investice za více než 22 miliard korun považuji za velmi důležité, díky ní by mělo vzniknout v Ústeckém kraji a přilehlém regionu přes 1500 nových pracovních míst,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Premiér Sobotka na posledním jednání vlády 9. března 2016 požádal ministra financí Babiše o prověření aktuálního stavu realizace investice a vyřešení problémů s výkupem pozemků. Místopředseda vlády jej formou dopisu informoval, že pro dokončení investice je nutné aktualizovat usnesení vlády z 16. června 2014 a poskytnout kraji finanční garanci pro výkup pozemků. Premiér se proto rozhodl na nejbližší, tedy zítřejší zasedání vlády zařadit bod Ministerstva průmyslu a obchodu, který tuto věc řeší.

Investice společnosti NEXEN TIRE do průmyslové zóny Triangle u Žatce, kterou schválila vláda 16. června 2014 a jež přesahuje 22 miliard korun, je jedním z největších investičních záměrů v historii samostatné České republiky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie