Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 6. 2007 10:41

Vláda projedná zprávu o korupci či peníze na školní internet

Ministr vnitra Ivan Langer dnes vládě předloží zprávu o korupci v České republice, dále bude kabinet jednat o financování informačních a komunikačních služeb ve školách pro letošní rok.

V materiálu mapuje boj proti úplatkářství za uplynulé dva roky a vypočítává další kroky. Kabinet počítá například s tím, že bude více podporovat nevládní organizace a přebírat zkušenosti ze zahraničí.

Po týdnu by se koaliční tým měl vrátit k otázce financování informačních a komunikačních služeb ve školách pro letošní rok. Ministerstvo školství žádá uvolnění půl miliardy korun z vládní rozpočtové rezervy, dalších 80 milionů korun hodlá čerpat ze svého rezervního fondu.

Ministři dostanou na stůl také zprávu o tom, jakým způsobem se dařilo loni prosazovat rovnost mužů a žen. S ohledem na dělbu kompetencí ve vládě by role koordinátora v otázce rovných šancí měla přejít z ministra práce a sociálních věcí Petra Nečase na ministryni pro lidská práva a národnostní menšiny Džamilu Stehlíkovou.

Členové vlády dále vyslechnou zprávu o stavu romských komunit a postupu státní správy v integraci této menšiny. Dozvědí se, jaké projekty na obnovu Iráku stát loni podpořil. Letos vydá Česká republika na obnovu této země 36,8 milionu korun.
klh čtk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie