Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 4. 2010 17:23

Vláda řešila špatný stav ovzduší na Ostravsku

Schválený koncept má zjednodušit čerpání finančních prostředků

Špatný stav ovzduší v Moravskoslezském kraji se dostal na pořad jednání vlády již několikrát. Dnes schválený materiál umožní jednodušší čerpání prostředků ze Státního fondu životního prostředí na konkrétní opatření, která budou řešit stav ovzduší a jeho dopad na zdraví občanů.

Vláda na dnešním jednání také projednala Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky v roce 2009 (ve srovnání s rokem 2008). Zpráva dokládá, že v loňském roce byl počet trestných činů nejnižší od roku 1992.

Vláda se dále zabývala programem podpory českého kulturního dědictví v zahraničí nebo vysláním armádních chemiků na zasedání ministrů zahraničí členských států NATO, které se uskuteční v hlavním městě Estonska, Tallinu.

Dnešního jednání se neúčastnil předseda vlády Jan Fischer, který dnes po poledni odcestoval na pracovní cestu do USA.

Vláda dnes také výjimečně jednala v pátek z důvodu konání summitu USA – Rusko, který tento týden proběhl v Praze. Místopředseda vlády a ministr zahraničí Jan Kohout spolu s ministrem vnitra poděkovali všem, kteří se na přípravě a průběhu summitu podíleli, za vynikající výkon.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie