Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 5. 2007 11:30

Vláda schválila další převod armádního majetku samosprávám

Vláda včera schválila další převod nepotřebného vojenského majetku některým obcím, městům a krajům. Ministryně obrany Vlasta Parkanová navrhla převést 14 vojenských objektů v celkové hodnotě přibližně 380 milionů korun.

Největším celkem k převodu je podle ministerstva obrany bývalá bojová část areálu vojenského letiště Planá u Českých Budějovic, která má účetní hodnotu 134 milionů korun a získá ji Jihočeský kraj.

Město Český Krumlov získá část areálu městských kasáren. Hodnota objektů činí 79 milionů korun. Město Dobříš bude vlastnit nedaleký lesní areál radiotechnického vojska, jehož hodnota je asi 75,5 milionů korun. Obec Rychnovek získá bývalý ústřední vojenský sklad potravin, který má hodnotu 68 milionů korun. Vojenský majetek mimo jiné získají i Brno a Kladno.

Vojáci budovy opouštějí kvůli reformě a zeštíhlení armády. Vojenské objekty, které v případě schválení obce či města získají, patří k nepotřebnému majetku. O jejich využívání neprojevila zájem ani jiná součást státní správy.

Převod majetku není podle ministerstva spojený s žádnými omezujícími podmínkami. Po nabytí majetku tak může nový vlastník s majetkem nakládat zcela dle vlastního uvážení. Od roku 2002 dosud ministerstvo obrany bezúplatně převedlo 419 objektů a areálů v účetní hodnotě více než 17 miliard korun.

klh čtk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie