Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 1. 2009 14:16

Vláda schválila návrh k zahraničním vojenským misím

Projednávání tohoto bodu se zúčastnil i prezident republiky Václav Klaus.

K jednání vlády, které se týkalo vojenských zahraničních misí byly pozváni i poslanci a senátoři: F. Bublan, předseda výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, J. Dienstbier, předseda výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Senátu Parlamentu České republiky, J. Hamáček, předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, J. Vidím, předseda výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Poslanci F. Bublan aj. Hamáček se mluvili a jednání se nezúčastnili.

V návrh uvádí, že se v Afghánistánu pro rok 2009 navrhuje působení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v silách ISAF v celkovém počtu do 480 osob a v operaci Trvalá svoboda do 100 osob.

Vláda vyjádřila s návrhem souhlas. Na tiskové konferenci premiér Mirek Topolánek vysvětlil význam působení našich vojáků v zahraničí a pomocí „telemostu“ premiér před novináři hovořil s velitelem 2. kontigentu v Afgánistánu podplukovníkem Pavlem Lipkou.

Materiál musí ještě schválit Poslanecká sněmovna.

K přítomnosti prezidenta republiky premiér M. Topolánek novinářům sdělil, že Václavu Klausovi nabídl možnost se zúčastnit zasedání týkajících se ekonomické problematiky zejména jednání k národnímu krizovému plánu.

Výsledky jednání vlády ze dne 19. ledna 2009

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie