Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 12. 2015 11:26

Vláda schválila návrh na jmenování plukovníka Michala Murína generálním ředitelem GIBS

Michal Murín, 7. prosince 2015
Michal Murín, 7. prosince 2015
Vláda v pondělí 7. prosince 2015 navrhla předsedovi vlády jmenování plukovníka Michala Murína do funkce generálního ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů. Murín ve funkci nahradí Ivana Bílka, který požádal o propuštění ze služebního poměru ke dni 30. listopadu 2015.

Na základně dnešního rozhodnutí vlády bude do funkce generálního ředitele jmenován plukovník Michal Murín. Jde o zkušeného policistu s odpovídajícími manažerskými dovednostmi, v minulosti se věnoval především vyšetřování závažné trestné činnosti. Jeho hlavním úkolem bude zajistit nestrannost, nezávislost a profesionální fungování Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. 

Jmenování Murína projednal v pátek 4. prosince 2015 také Výbor pro bezpečnost Poslanecké sněmovny, který jej ve svém usnesení jednomyslně doporučil.

Plukovník Michal Murín je od roku 1982 ve služebním poměru u Policie České republiky. Od roku 2014 působí jako náměstek ředitele pro trestní řízení GIBS. Absolvoval magisterský studijní program Policejní akademie PČR a v roce 2004 složil rigorózní zkoušku na Akademii policejního sboru v Bratislavě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie