Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 8. 2011 14:40

Vláda schválila úpravy jednacího řádu

Předseda vlády může jmenovat státního tajemníka, který bude mít stejné kompetence jako současný vrchní ředitel sekce pro evropské záležitosti.

Nahrává se přehrávač videa ...

V jednacím řádu se říká, že státní tajemník je zřizován primárně pro to, aby řídil jednání Vládního výboru pro Evropskou unii na pracovní úrovni, tedy na náměstskovské úrovni,“ vysvětlil na tiskové konferenci předseda vlády Petr Nečas.

Státní tajemník nebude v žádném kontaktu s ministry, nebude nahrazovat jiného ministra. Je to pozice, která z hlediska organizačního řádu Úřadu vlády bude totožná s pozicí stávajícího vrchního ředitele sekce pro evropské záležitosti. Je to tedy jedna sloučená funkce a nezřizuje se jedno jediné tabulkové místo, není to jedna jediná nová kompetence, nenahrazuje nikoho, je to pouze popsání stávajícího stavu,“ dodal premiér.

Ve změněném jednacím řádu vlády není tedy napsáno nic, co by již nefungovalo v současnosti. „Tam není ani o milimetřík někomu cokoliv upíráno nebo posunovány nějaké pravomoci. Znění jednacího řádu popisuje stávající stav tak, jak to funguje,“ dodal předseda vlády. Formálně byla také v celém textu jednacího řádu vlády nahrazena funkce ministra pro evropské záležitosti, která dnes již neexistuje, předsedou vlády.

Vláda jednoznačnou většinou schválila tuto změnu jednacího řádu, ta je platná a vláda se jí bude řídit,“ dodal premiér.

Změny v jednacím řádu vlády, které dnes na svém jednání schválila vláda, naleznete vyznačeny v přiloženém dokumentu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie