Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 5. 2007 9:31

Vláda se bude zřejmě zabývat digitalizací

Vláda má dnes na programu mimo jiné návrh na jmenování pátého člena rady Českého telekomunikačního úřadu. Uvolněné místo po Marcele Gürlichové by měl obsadit současný koordinátor přechodu na digitální televizní vysílání Zdeněk Duspiva. Kabinet by měl zároveň projednat návrh na jmenování jeho nástupce.

Podle Zdeňka Duspivy by se vláda dnes mohla také zabývat návrhem změn mediálních zákonů, které mají podle jejich tvůrců odblokovat nástup digitálního zemského TV vysílání v ČR. Tento bod ale na programu vlády dosud není.

Změny mediálních zákonů se týkají například udělování kompenzačních licencí pro Novu a Primu. Další změna se týká případného návratu reklamy na Českou televizi.

Dalším bodem jednání vlády má být výběr majetkové účasti státu ve společnosti Škodaexport vhodné k privatizaci. Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman již dříve uvedl, že firma by se měla dostat do soukromých rukou do konce letošního roku.

Kolik stát za Škodaexport dostane není zatím jasné. Záležet bude na tom, zda jej prodá i s garancemi na velké projekty z minulosti, které fungovaly jako státní podpora exportu. Vláda zřejmě firmu nabídne celou. Podle Římana to sice může srazit její cenu, ale bude to nejprůhlednější způsob.
klh čtk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie