Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 6. 2016 13:55

Vláda zlepší postavení dobrovolných hasičů a pomůže Afghánistánu

Tisková konference po jednání vlády 8. června 2016.
Tisková konference po jednání vlády 8. června 2016.
Kabinet Bohuslava Sobotky na své schůzi 8. června 2016 projednal a schválil další podporu dobrovolných hasičů, pro které připraví vstřícná opatření v oblasti převodu majetků, dotací i sportu. Vláda také odsouhlasila finanční dary na stabilizaci Afghánistánu, který představuje jeden z hlavních zdrojů současných migračních toků.

Dobrovolní hasiči  

Až tři sta tisíc členů jednotek sborů dobrovolných hasičů získá zpět plnou nemocenskou. 

Kabinet Bohuslava Sobotky chce také umožnit převod nepotřebného majetku státu pro činnost dobrovolných hasičů. Vláda bude rovněž hledat řešení pro státní neinvestiční dotace dobrovolným hasičům. 

Ve spolupráci s hejtmany má být nalezen způsob zajištění finančních prostředků pro krytí nákladů spojených s činností spolků působících ve prospěch integrovaného záchranného systému. 

Resort školství zase nastaví rovné podmínky pro hasičský sport jako pro ostatní sportovní odvětví. 

Všemi těmito kroky vláda vychází vstříc dobrovolným hasičům, s jejichž zástupci naposledy 6. června 2015 osobně jednal i premiér Sobotka.  

Pomoc Afghánistánu 

Česká republika bude poskytovat  Afghánistánu v období let 2018 až 2020 40 milionů ročně na posílení jeho bezpečnostních složek a na podporu udržitelného rozvoje v zemi. 

Jde o další z řady konkrétních kroků vlády ke stabilizaci situace v jednom z hlavních světových ohnisek napětí. 

Dary jsou plně v souladu s dlouhodobě deklarovaným přesvědčením celého kabinetu, že problémy se mají řešit v místě jejich vzniku. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie