Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 5. 2007 10:39

Vládním mluvčím pro radar se stane Tomáš Klvaňa

Bývalý novinář a mluvčí prezidenta Klause Tomáš Klvaňa se stal koordinátorem vládní komunikace programu protiraketové obrany. Uvedl to dnes Martin Schmarcz, ředitel tiskového odboru Úřadu vlády ČR.

Klvaňu, který nyní působí ve společnosti British American Tobacco, oslovil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg s nabídkou na tuto pozici už počátkem března.

Klvaňa uvedl pro server natoaktual.cz, že se na něj obrátil také premiér Mirek Topolánek i místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra. Jeho úkolem bude kromě jiného nabídnout veřejnosti maximum informací o protiraketové obraně.

Klvaňa pracoval jako novinář v českých médiích, absolvoval odbornou stáž na Harvardově univerzitě a má doktorát v oboru teorie a kritika komunikace z Minnesotské univerzity. Nyní přednáší na New York University v Praze. Ve společnosti British American Tobacco působí jako ředitel pro firemní a právní záležitosti.

"Moje práce v pozici koordinátora bude časově omezena, a proto budu mít po tuto dobu v BAT upravený úvazek tak, aby se předešlo jakémukoliv konfliktu zájmů," řekl.
klh čtk idnes

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie