Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 6. 2018 15:00

Výběrová komise doporučila konání dalšího výběrového řízení na ředitele GIBS, premiér bude toto doporučení respektovat

V návaznosti na usnesení vlády č. 282 ze dne 30. dubna 2018 vyhlásil předseda vlády výběrové řízení na pozici ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů.

S ohledem na zajištění transparentnosti a odbornosti jmenoval premiér odbornou výběrovou komisi složenou z odborníků s praxí a se znalostí konkrétních oblastí (zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, trestního řízení, použití příslušných operativních úkolů a techniky, činnosti bezpečnostních sborů a manažerských zkušeností). Veškeré tyto skutečnosti dávají předpoklad pro nejrelevantnější posouzení odborných a osobních předpokladů uchazeče na danou pozici.

V rámci probíhajícího výběrového řízení výběrová komise doporučila konání dalšího výběrového řízení. Důvodem tohoto doporučení je skutečnost, že do 1. kola výběrového řízení byla podána pouze jedna přihláška. Výběrová komise konstatovala, že podání jedné přihlášky nenaplňuje deklarované požadavky výběrového řízení, kterými jsou zajištění prvku transparentnosti a soutěže, tj. posouzení a výběr z většího počtu kandidátů, a to s přihlédnutím k tomu, o jakou pozici se v předmětné věci jedná. S ohledem na skutečnost, že z řad příslušníků bezpečnostních sborů nebyl projeven dostatečný zájem o danou pozici, doporučuje se při případném dalším kole výběrového řízení postupovat způsobem rozšíření uchazečů i mimo příslušníky bezpečnostních sborů.

Předseda vlády plně respektuje doporučení výběrové komise, a proto bude neprodleně přistoupeno k vyhlášení nového výběrového řízení v souladu s usnesením vlády č. 282 ze dne 30. dubna 2018.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X