Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 2. 2010 15:04

Zástupci tripartity se na dnešní mimořádné schůzi shodli na 38 bodech

Zástupci tripartity se dnes sešli k projednání upraveného návrhu krátkodobých opatření proti krizi.

Členové Rady hospodářské a sociální dohody ČR, jimiž jsou zástupci vlády, odborových svazů a zaměstnavatelů, se dnes sešli na Plenární schůzi, aby projednali upravený vládní dokument krátkodobých opatření pro východiska z krize a řešení jejích důsledků. Dohodli se na 38 bodech, která mají být krátkodobým řešením hospodářské krize.

Jednání se zúčastnil premiér Jan Fischer, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch, dále viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Jan Vízner. Zmíněných 38 bodů se týká především trhu práce, zaměstnanosti a opatření pro zlepšení ekonomiky. Shodli se mimo jiné na zlepšení podnikatelského prostředí, snížení administrativní zátěže v podnikání, rekonstrukci tepelné elektrárny Prunéřov či výstavbě jezů na Labi. Premiér Jan Fischer na tiskové konferenci po skončení Plenární schůze oznámil, že projednávaný vládní dokument bude ještě předmětem jednání na zasedání kabinetu 8. února tohoto roku.

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák připomněl, že zástupci odborů, zaměstnavatelů a vlády jsou schopni se dohodnout na krátkodobých opatřeních nevyžadujících legislativní změny.

Premiér na tiskovém brífinku poděkoval sociálním partnerům, že se jim podařilo se sejít k jednání, které nakonec vedlo ke shodě. "Je to signál, že sociální dialog v této zemi pokračuje na dobré úrovni," uvedl po skončení schůze premiér Jan Fischer.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie