Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 8. 2010 16:49

Změny v zákoníku práce vláda detailně projedná s odboráři

Také o podobě důchodové nebo zdravotní reformy chce premiér Petr Nečas dopodrobna mluvit se zástupci zaměstnanců.

„Určitě se ne ve všem shodneme v otázce zákoníku práce, ale to není důvod se spolu nebavit. Přestože tady máme rozdílné názory, tak určitě dialog bude pokračovat,“ řekl předseda vlády po jednání s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Premiér také zmínil, že novinky v zákoníku práce musí nutně projít standardními legislativními procesy. „Dovedu si představit, že by novela zákoníku práce platila klidně i o několik týdnů později. 1. leden není žádný fetiš, za cenu pečlivějšího projednání se sociálními partnery bych to viděl jako věc, která je naprosto odůvodnitelná,“ dodal Petr Nečas.

Předseda ČMKOS uvítal, že všechny změny v zákoníku práce nebo důchodovou i zdravotní reformu chce premiér s odbory podrobně vyjasnit. „Rozumná vláda bude chtít určitě naslouchat argumentům, které máme k důchodovým nebo zdravotnickým reformám, protože to jsou reformy, které se budou týkat každého občana a budou to nevratné kroky,“ řekl šéf odborářů Jaroslav Zavadil.

Novela zákoníku práce plánuje například změny ve výši odstupného. To by mělo být vázáno na počet opracovaných let u zaměstnavatele. Podle navrhovaného zákona by se také zvýšil maximální rozsah zaměstnání na základě dohody o provedení práce.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie