Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

10. 5. 2016 16:32

11. května 2016: Schůze vlády ČR, TK v 16.00 hod.

Členové vlády ve středu 11. května 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o nemocenském pojištění, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Cílem návrhu je posílení vládních prorodinných opatření. Navrhované změny se týkají zavedení nové dávky otcovské poporodní péče a rozšíření okruhu osob, kterým je poskytováno ošetřovné.
  • Návrh nařízení vlády o příspěvku ke zmírnění sociálních dopadů, souvisejících s restrukturalizací a útlumem činnosti právnických osob zabývajících se těžbou uhlí nebo uranu, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Jako jedno z řady vládních opatření na pomoc propouštěným horníkům se navrhuje poskytování příspěvku, jenž bude vyplácen po omezenou dobu několika měsíců až let s tím, že jeho výše bude diferencovaná podle toho, zda dotyčný zaměstnanec pracoval v podzemním hlubinném dolu či v povrchových profesích.
  • Návrh novely nařízení vlády o stanovení některých podmínek pro poskytování podpory na ovoce a zeleninu a výrobky z ovoce, předkládá: ministr zemědělství.
    Cílem návrhu je zefektivnění projektu, jenž chce obrátit pozornost cílové skupiny dětí k ovoci a zelenině, případně k výrobkům z nich tak, aby došlo ke zlepšení jejich stravovacích návyků a k předcházení vzniku obezity.
  • Návrh střednědobých výdajových rámců na léta 2017 až 2019, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Střednědobé výdajové rámce na rok 2017 a 2018 byly upraveny podle rozpočtových pravidel a jsou navrženy v maximální možné výši při zachování tendence postupného snižování deficitu státního rozpočtu.
  • Konvergenční program České republiky (aktualizace duben 2016), předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    V souladu s doporučeními EU by Česká republika měla plnit svůj střednědobý rozpočtový cíl jak mezi roky 2015 a 2016, tak i v letech výhledu, to vše při očekáváném pokračování hospodářského růstu a snižování nezaměstnanosti.
  • Návrh řešení dopadů útlumu těžby černého uhlí, a to zaměstnáním části zaměstnanců propuštěných těžební společností OKD, a.s., státním podnikem DIAMO, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Jako další z řady vládních opatření na pomoc propouštěným horníkům se navrhuje, že až 250 propuštěných zaměstnanců OKD zaměstná státní podnik DIAMO na projektech ekologické a hospodářské revitalizace kraje.
  • Návrh usnesení vlády o zřízení Mobilní jednotky služby cizinecké policie, předkládá: ministr vnitra.
    Tato jednotka bude mít velmi široké uplatnění, kdy bude v případě potřeby zajišťovat činnosti v nových zařízeních pro zajištění cizinců a hlavně bude schopna okamžitě reagovat na konkrétní vývoj v oblasti nelegální migrace, zajištění bezpečnosti, veřejného pořádku, ochrany vnějších a vnitřních hranic České republiky.
  • Návrh výdajů státního rozpočtu České republiky na výzkum, experimentální vývoj a inovace na rok 2017 se střednědobým výhledem na léta 2018 a 2019 a dlouhodobým výhledem do roku 2021, předkládá: místopředseda vlády pro vědu‚ výzkum a inovace.
    Dle návrhu by se měl v souladu s vládní politikou podpory vědy schválený rozpočet v roce 2017 navýšit o 3,662 mld. Kč oproti roku 2016 s tím, že většina těchto peněz bude určena na rozvoj výzkumných organizací.
  • Návrh dalšího postupu v investorské přípravě dopravních staveb opírajících se o stanoviska EIA vydaná dle z. 244/1992 Sb., předkládá: ministr dopravy.
    Souběžně s dalším pokračováním jednání s Evropskou komisí se navrhuje přistoupit ke krokům, které zamezí dalšímu prodlení v přípravě klíčových dopravních staveb, čímž budou současně minimalizovány negativní dopady do sektoru dopravního stavebnictví.

Kompletní program jednání vlády
 

9.55 – fototermín
16.00 – tisková konference
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X