Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

9. 6. 2015 13:05

13. - 14. června 2015: Úřad vlády ČR otevírá tento víkend veřejnosti zahradu Strakovy akademie

I v letošním roce otevírá veřejnosti své brány zahrada Strakovy akademie. O víkendu 13. a 14. června 2015 vždy od 10 do 17 hodin se tak Úřad vlády ČR připojuje k mezinárodnímu festivalu Víkend otevřených zahrad, který probíhá v několika evropských zemích.

13. - 14. června 2015: Úřad vlády ČR otevírá tento víkend veřejnosti zahradu Strakovy akademie

Zahrada projektovaná podle návrhu významného zahradního architekta Františka Thomayera původně sloužila studentům akademie k odpočinku a sportu. Sportovní náčiní bylo odstraněno v souvislosti s využitím budovy akademie k vládním účelům po roce 1945. V současné době se na zahradě konají slavnostní přijetí zahraničních návštěv a v průběhu roku je veřejnosti uzavřena.

Zahrada Strakovy akademie je chráněna jako památka UNESCO, protože se nachází na území pražského centra, které na prestižní seznam světového dědictví patří. Zároveň je společně se Strakovou akademií chráněna také jako kulturní památka České republiky.

Zahrada Strakovy akademie bude přístupná z Kosárkova nábřeží v sobotu a v neděli vždy od 10 do 17 hodin. V sobotu 13. června je navíc pro návštěvníky připravena hudební produkce studentů Konzervatoře Jaroslava Ježka.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Adresa

Úřad vlády ČR, nábř. Edvarda Beneše 128/4, Praha 1

Vstup do zahrady je z Kosárkova nábřeží!

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X