Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

12. 2. 2015 15:47

13. února 2015: Premiér Sobotka se zítra setká s německým velvyslancem k jednání o české naftě v zásobnících Viktoriagruppe

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v pátek 13. února 2015 setká s velvyslancem Spolkové republiky Německo Arndtem Freiherrem Freytagem von Loringhovenem. Schůzky se bude účastnit rovněž předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr a náměstek ministra zahraničních věcí Rudolf Jindrák.

Tématem jednání bude pokračování vládní snahy o řešení problémů českých naftových rezerv v zásobnících Viktoriagruppe, o spolupráci ČR a Německa v šetření, informace o průběhu zahájeného insolvenčního řízení a informace o tom, zda Německo vykonávalo řádnou kontrolní a inspekční činnost vůči firmě Viktoriagruppe a skladu včetně celní kontroly.

„Problém s českými naftovými rezervami v zásobnících Viktoriagruppe jsme zdědili po předchozích vládách, které se i přes varování problémem nijak nezabývaly. Moje vláda se stejně jako předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr problému věnuje od začátku svého funkčního období. Naší snahou je dosáhnou řešení, kterým se nám podaří naftové rezervy pro ČR zachránit,“ uvedl k jednání premiér Sobotka.

Po zítřejším jednání bude následovat krátký tiskový briefing za účasti předsedy vlády B. Sobotky a předsedy Správy státních hmotných rezerv P. Švagra.

Termín

13. února 2015

Místo

Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4

Kontakt pro média na místě

Michaela Horáková, odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 725 742 852

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X