Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

12. 1. 2015 14:40

14. ledna 2015: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády ve středu 14. ledna 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Zajištění přípravy, realizace a financování staveb veřejné silniční infrastruktury v souvislosti s rozšířením aktivit významného investora v komerční zóně Dobrovíz, předkládají: ministři dopravy a průmyslu a obchodu.
    Vláda projedná uvolnění prostředků pro realizaci silnic III. třídy, které jsou podmiňující pro úspěšné dokončení výstavby nové haly společnosti Amazon v komerční zóně Dobrovíz a zároveň podpoří celkový rozvoj této zóny a příchod dalších možných investorů v zájmu snižování nezaměstnanosti a zvyšování růstu ekonomiky.
  • Realizace přesídlení malé skupiny syrských uprchlíků – 15 rodin s dětmi – z Jordánského hášimovského království, předkládá: ministr vnitra.
    Navrhuje se přesídlit do České republiky 15 rodin s malými dětmi jakožto členy nejzranitelnější skupiny syrských uprchlíků.
    Návrh má nejen humanitární charakter ve smyslu pomoci uprchlíkům, ale jde také o výraz širší solidarity ve vztahu k evropským partnerům České republiky.
  • Zřízení Programu Ministerstva vnitra na asistenci uprchlíkům v regionech původu a prevenci velkých migračních pohybů, předkládá: ministr vnitra.
    Program se bude týkat oblastí, kde došlo k ozbrojeným konfliktům případně humanitárním či přírodním katastrofám, které vyvolaly velké migrační přesuny – pro rok 2015 jde především o Blízký východ zasažený konfliktem v Sýrii.
    Regionální přístup k ochraně a rozvoji uprchlíků dává možnost pomoci na místě a přispět tak ke stabilizaci uprchlických populací přímo v regionu.
  • Podpora Mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix České republiky, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.
    Vláda projedná podmínky poskytnutí dotace Jihomoravskému kraji na organizaci a zabezpečení Grand Prix ČR.
  • Návrh novely zákona o svobodném přístupu k informacím, předkládá: ministr vnitra.
    Návrh má přispět k možnosti využívat výhody otevřených dat v podnikatelské sféře, neziskovém sektoru i akademickém výzkumu za současného zkvalitnění veřejných služeb, a to především prostřednictvím povinnosti zveřejňovat informace v otevřených (případně též strojově čitelných) formátech.

Kompletní program jednání vlády

09.55 – fototermín

14.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)


Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do úterý 13. ledna do 16.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X