Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

13. 1. 2017 14:33

16. ledna 2017: Schůze vlády ČR, TK v 13.00 hod.

Členové vlády v pondělí 16. ledna 2017 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Aktualizaci Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR pro rok 2017, předkládá: předseda vlády
    Druhá aktualizace Akčního plánu reflektuje aktuální ekonomickou i sociální situaci v zemi, přičemž vychází ze strategických dokumentů vlády a diskuzí se sociálními partnery. Koncepce shrnuje pozitivní vývoj ekonomiky v posledních dvou letech a stanovuje tři základní priority do budoucna – udržení hospodářského růstu, zahraniční a evropskou spolupráci a přípravu na budoucnost.
  • Plán plnění úkolů v oblasti bydlení, předkládají ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu a ministryně práce a sociálních věcí
    Dokument navazuje na materiály o problémech takzvaného obchodu s chudobou v oblasti bydlení, které vláda schválila v červenci tohoto roku. Jedná se například o pronájem bytů za předražené nájemné, neplnění povinností majitele bytů vůči společenství vlastníků nebo správci bytového domu, zanedbávání údržby bytu a s tím spojený nízký standard bydlení.
  • Akční plán strategie regionálního rozvoje ČR 2017-2018, předkládá: ministryně pro místní rozvoj
    Hlavním cílem Akčního plánu je konkretizovat aktivity státu při realizací cílů české regionální politiky v období 2017 - 2018 a sestavit přehled finančních zdrojů státu, které budou na podporu rozvoje regionů v nadcházejícím období využity.
  • Národní akční plán adaptace na změnu klimatu, předkládá: ministr životního prostředí
    Plán má zvýšit připravenost České republiky na změnu klimatu a související rizika jako jsou období sucha, a to pomocí konkrétních opatření. Návrh Akčního plánu proto obsahuje soubor 52 prioritních adaptačních opatření, pod které náleží 160 úkolů, na něž by měla být zaměřena největší pozornost.
  • Návrh novely zákona o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovního zákona) a zákona o neperiodických publikacích, předkládá: ministr kultury
    Předložený návrh zákona reaguje na technologický rozvoj a vzrůstající počet publikací vydávaných pouze elektronicky. Z tohoto důvodu se v zájmu zachování této části kulturního a informačního bohatství pro budoucí generace má rozšířit povinnost vydavatelů odevzdávat elektronické knihy stejně, jako tomu je v případě knih tištěných.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2017-01-16. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

16. ledna 2017

Program

9.55 – fototermín před jednáním vlády
13.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/. Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X