Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

15. 11. 2016 15:08

16. listopadu 2016: Schůze vlády ČR, TK v 13.00 hod.

Členové vlády ve středu 16. listopadu 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných a druhotných zdrojů energie pro rok 2017, předkládá: ministr průmyslu a obchodu
    Cílem návrhu je pokračovat v úsporách energie a snižování energetické náročnosti podniků a domácností v České republice. Vzhledem k přínosům a postupnému prodlužování národního dotačního programu EFEKT návrh počítá se zavedením programu pod pracovním názvem EFEKT 2, který by měl být vyhlášen v listopadu letošního roku.
  • Návrh na schválení investičního záměru společnosti Robert Bosch, spol. s.r.o. jako strategické investiční akce, předkládá: ministr průmyslu a obchodu
    Společnost Robert Bosch požádala o poskytnutí investiční pobídky na rozšíření výroby automobilových dílů a rozvoj technologického centra v Jihočeském kraji. Celkem by prostřednictvím investice mělo dojít k vytvoření 625 nových pracovních míst v Českých Budějovicích.
  • Návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2017, předkládá: ministr zemědělství
    Hlavní prioritou Státního zemědělského intervenčního fondu pro rok 2017 má být zabezpečení administrace a kontroly opatření Společné zemědělské politiky v novém programovém období 2014 – 2020.
  • Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s veřejným opatrovnictvím, předkládá: ministr spravedlnosti
    Návrh má reagovat zejména na problémy malých obcí, které nejsou schopny řádně vykonávat funkci veřejného opatrovníka. Nové nastavení pravidel v právním řádu tak má pomoci nejen jim, ale také přispět ke zvýšení ochrany práv osob se zdravotním postižením.
  • Zprávu o průběžném hodnocení plnění Národního kosmického plánu 2014 – 2019, předkládá: ministr dopravy
    Vláda rovněž projedná navýšení ročních příspěvků na kosmický program ESA od roku 2017. Peníze mají být podle návrhu alokovány z rozpočtu Ministerstva dopravy. V případě schválení se Česká republika bude moci na prosincovém zasedání ministrů v rámci Rady ESA zavázat k účasti na vybraných volitelných programech ESA.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2016-11-16. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

16. listopadu 2016

Program

9.55 – fototermín před jednáním vlády
13.00 – tisková konference po jednání vlády
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/.
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X