Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

15. 11. 2021 12:29

17. listopadu 2021: Úřad vlády uspořádá poslední den otevřených dveří v letošním roce

Lichtenštejnský palác letos naposledy otevře své brány veřejnosti. Den otevřených dveří proběhne 17. listopadu při příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii. Návštěvníci mohou využít jedinečné příležitosti nahlédnout do veřejnosti běžně nepřístupných interiérů tohoto významného vodního paláce na pražské Kampě. Pro návštěvníky jsou přichystány prohlídky interiérů doprovázené poutavým výkladem o historii i současném využití paláce. Začátek kulturní akce je plánován na 9.00 a poslední prohlídka začíná v 16.00.

Lichtenštejnský palác, jehož historie sahá až do poloviny 16. století, je jednou z dominant pražské Kampy. V současnosti je v majetku Úřadu vlády ČR, který jej využívá k reprezentačním účelům, k pořádání významných konferencí i dalších akcí a také k ubytovávání vzácných návštěv. V minulosti tu tak při návštěvě Prahy pobývali například španělský král Juan Carlos či britská královna Alžběta II. Kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci návštěvníci prohlédnout i zajímavou výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vstup do Lichtenštejnského paláce bude podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 20 osob pro jednu komentovanou prohlídku. Návštěvníky prosíme o maximální ohleduplnost a dodržování veškerých pravidel bezpečnosti.

Termín:

17. listopadu 2021

Místo:

U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:

9.00 – zahájení dne otevřených dveří
16.00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17.00 – ukončení dne otevřených dveří

Kontakt pro média na místě:

Ivana Krejčiříková, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, tel: +420 602 294 505

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X