Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

16. 2. 2016 11:17

17. února 2016: Schůze vlády ČR, TK ve 14.00 hod.

Členové vlády ve středu 17. února 2016 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Strategii boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016 – 2020, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Strategie stanovuje konkrétní cíle v oblasti bezpečnosti, bydlení, podpory rodin, sociálních služeb a sociální práce, vzdělávání či zaměstnanosti, které budou ještě dále rozpracovány v navazujícím Akčním plánu.       
  • Národní politiku výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2016 – 2020, předkládá: místopředseda vlády pro vědu‚ výzkum a inovace.
    Koncepce se výrazně zaměřuje na podporu aplikovaného výzkumu pro potřeby ekonomiky a na rozvoj aplikovaného výzkumu pro realizaci úkolů a potřeb centrální státní správy, včetně společenských potřeb.
  • Návrh na zrušení usnesení vlády ze dne 23. března 2009 č. 367 a na změnu usnesení vlády ze dne 18. dubna 2001 č. 367, ve znění usnesení vlády ze dne 19. června 2002 č. 667, o dalším postupu privatizace zdravotnických zařízení, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Návrh má za cíl vyjmutí dvou významných lázeňských zařízení z privatizace, aby se zabránilo riziku případného snížení dostupnosti potřebné kvalitní specifické lázeňské péče.
  • Poskytnutí emergentní jednorázové finanční pomoci syrským uprchlíkům z oblasti Aleppa prchajícím před ozbrojenými útoky do Turecka, předkládá: ministr vnitra.
    Na základě aktuální mimořádné potřeby poskytne Česká republika jednorázový okamžitý několikamilionový dar turecké vládě na příjem a asistenci syrským uprchlíkům z oblasti Aleppa, kteří jsou momentálně na cestě za bezpečím před ozbrojenými útoky a míří do Turecka.
  • Zahájení přípravy realizace vodních nádrží v regionech postihovaných suchem a rizikem nedostatku vody, předkládá: ministr zemědělství.
    Návrh na zahájení příprav čtyř vodních nádrží v regionech s výskytem sucha jako součást komplexního řešení problematiky sucha, které ČR již zasáhlo a kvůli němuž vláda proaktivně schválila novou samostatnou koncepci.
  • Návrh novely zákona o důchodovém pojištění, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Návrh na úpravu pravidel pro zvyšování důchodů, která má zajistit, aby důchody nebyly zvyšovány o nízké částky.
  • Mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na jednání Evropské rady ve dnech 18. a 19. února 2016 v Bruselu, předkládá: předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci Výboru pro EU.
    Vláda projedná mandát pro předsedu vlády na nadcházející jednání Evropské rady, které bude věnováno britským požadavkům na reformu EU a aktuální situaci v oblasti migrace.
     

Kompletní program jednání vlády 

08.55 – fototermín
14.00 – tisková konference
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X