Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

21. 3. 2017 13:25

22. března 2017: Schůze vlády ČR, TK v 13.00 hod.

Členové vlády ve středu 22. března 2017 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na zasedání neformálního summitu k 60. výročí podpisu Římských smluv v Římě ve dnech 24. a 25. března 2017, předkládá: předseda vlády
    Neformálního summitu se zúčastní hlavy států a předsedové vlád 27 členských zemí. Cílem vrcholné schůzky bude vyslat impuls pro budoucí směřování EU. Výstupem summitu bude společná deklarace EU27. Bod bude projednán v rámci jednání Výboru pro Evropskou unii na vládní úrovni.
  • Novelu zákona o sociálních službách a některých souvisejících zákonů, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
    Hlavním cílem novely je, aby poskytované sociální služby lépe odpovídaly potřebám klientů. Zásadní je přitom přehlednost celého systému. Občané by se díky novele měli snáze orientovat, kam se mají obrátit a kdo jim může zajistit v jejich konkrétní nepříznivé sociální situaci pomoc a podporu.
  • Novelu zákona o zaměstnanosti a zákona o zdravotních službách, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
    Hlavním záměrem novely je změnit nepružný systém vymezování jednotlivých chráněných míst na trhu práce. Nově by mohl zaměstnavatel uzavřít dohodu s Úřadem práce, na základě které by byl uznán jako zaměstnavatel na chráněném trhu práce. O své činnosti by předkládal pravidelnou roční zprávu.
  • Politiku ochrany klimatu v České republice, předkládá: ministr životního prostředí
    Politika ochrany klimatu v ČR představuje novou strategii v oblasti ochrany klimatu do roku 2030 a zároveň plán rozvoje nízkouhlíkového hospodářství do roku 2050. Soustředí se na opatření ke snižování emisí skleníkových plynů, a je tak komplementárním materiálem k již vládou schválené Strategii přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR.
  • Příspěvek České republiky pro činnosti Globální koalice proti tzv. Islámskému státu a postkonfliktní rekonstrukci Iráku v roce 2017, předkládá: ministr zahraničních věcí
    Navrhovaný příspěvek má pomoci s obnovou oblastí Iráku, které opouštějí jednotky tzv. Islámského státu. Na multilaterální i bilaterální stabilizační a rekonstrukční projekty má být v roce 2017 vyčleněno 25 milionů korun.
  • Zprávu o postupu otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících v oblasti dálkové a nadregionální dopravy, předkládá: ministr dopravy
    Vláda již v minulosti vymezila část trhu veřejné dopravy, na které bude realizováno přímé zadání i v následujícím období, a určitou část trhu, na které bude preferováno zadání veřejných služeb již v následujícím období formou nabídkových řízení. Materiál předpokládá, že Ministerstvo dopravy bude v procesu postupného otevírání trhu veřejných služeb pokračovat.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2017-03-22.
Po skončení zasedání vlády najdete na
www.vlada.cz informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

22. března 2017

Program

9.55 – fototermín před jednáním vlády
13.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/ Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X