Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

21. 6. 2022 10:25

AKTUALIZOVÁNO: 23. června 2022: Konference Výzkum, vývoj a inovace pro řešení klimatické změny v ČR

Konference Výzkum, vývoj a inovace pro řešení klimatické změny v ČR, kterou pořádá ministryně pro vědu a předsedkyně Rady pro výzkum, vývoj a inovace ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Akademií věd České republiky, se uskuteční ve čtvrtek 23. června 2022 v Lichtenštejnském paláci v Praze.

Na tiskové konferenci vystoupí ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová spolu s předsedkyní Akademie věd ČR Evou Zažímalovou a zástupcem Ministerstva životního prostředí.

Cílem konference je významně zefektivnit využívání nejnovějších vědeckých poznatků při rozhodování o opatřeních ke zmírňování projevů klimatické změny a adaptacím na její dopady. Konference je zaměřena na dialog mezi odbornou sférou, veřejnou správou i veřejností.

V reakci na rostoucí hrozbu dopadů změny klimatu a k dosažení cílů Glasgowského paktu o klimatu, Pařížské dohody i Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu je zapotřebí inovativních přístupů ke zrychlení a šíření postupů a technologií, které pomohou dále zmírnit, či zpomalit změnu klimatu i zvýšit technologickou a společenskou odolnost a adaptaci na tyto změny.

Livestream z akce bude možné sledovat na Facebooku RVVI @vedavyzkum a Youtube kanálu Akademie věd ČR.

Termín

23. června 2022

Místo

Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1 – Malá Strana

Program

13.30 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Pro účast na tiskové konferenci v Lichtenštejnském paláci je nutná akreditace nejpozději do čtvrtka 23. června do 10.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz. Více informací na /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/. Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Kontakt pro média

Vendula Kodetová, 702 129 834, kodetova.vendula@vlada.cz

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X