Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

19. 2. 2015 18:57

23. února 2015: Schůze vlády ČR, TK v 16.00 hod.

Členové vlády v pondělí 23. února 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti a návrh zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Hlavním cílem souboru navržených právních předpisů je dosáhnout zdravých a dlouhodobě udržitelných veřejných financí České republiky, které jí poskytnou dostatečný prostor pro rozhodování při realizaci rozpočtové politiky a zajistí respektování mezinárodních závazků a to i v případě běžných konjunkturálních výkyvů.
  • Návrh novely zákona o rozpočtovém určení výnosu některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    V zájmu posílení finanční samostatnosti krajů se navrhuje navýšení podílu krajů na výnosu daně z přidané hodnoty.
  • Návrh novely zákona o spotřebních daních a souvisejících zákonů v oblasti pohonných hmot a biopaliv, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Návrh se zaměřuje na řešení problematiky daňových úniků, které souvisí se surovým tabákem. Úprava zákona o pohonných hmotách si v reakci na nález Ústavního soudu klade za cíl ústavně konformním způsobem stanovit výši kaucí distributorů pohonných hmot při zachování účelu a funkce tohoto opatření v boji s daňovými úniky. Předmětem navrhované úpravy zákona o ochraně ovzduší je zavedením průběžného sledování plnění povinnosti dodavatele pohonných hmot zajistit, aby v pohonných hmotách bylo obsaženo minimální množství biopaliva.
  • Použití prostředků kapitoly Všeobecná pokladní správa na posílení rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí a Ministerstva průmyslu a obchodu, předkládají: ministryně práce a sociálních věcí a ministr průmyslu a obchodu.
    Posílení rozpočtu obou resortů poslouží na podporu pěti projektů sociálního dialogu doporučených tripartitou včetně projektů k Roku průmyslu a technického vzdělávání.
  • Akční plán prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 – 2018, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Akční plán rozvíjí oblast Lidská práva a rovné příležitosti Programového prohlášení vlády a také Vládní strategii pro rovnost žen a mužů v České republice.
  • Strategie romské integrace do roku 2020, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Cílem Strategie je zvrátit negativní trendy ve vývoji situace Romů v ČR zejména ve vzdělávání, zaměstnanosti, bydlení a v oblasti sociální; zajistit účinnou ochranu Romů před diskriminací, bezpečné soužití a povzbudit rozvoj romské kultury a jazyka.

Kompletní program jednání vlády

09.55 – fototermín

16.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/  

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1

T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz  
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X