Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

4. 6. 2019 15:34

6. června 2019: Tisková konference k Evropské zprávě o drogách 2019

Ve čtvrtek 6. června 2019 se uskuteční odborná tisková konference ke zveřejnění Evropské výroční zprávy o drogách 2019.

Evropská zpráva o drogách 2019: trendy a vývoj přináší komplexní analýzu nejnovějších trendů ve 28 členských státech EU, Turecku a Norsku. Zpráva se zabývá dostupností drog a drogovým trhem, výskytem a trendy v oblasti užívání drog a zdravotními problémy spojenými s užíváním drog a opatřeními k jejich řešení. Zprávu představí zástupce Agentury EU pro drogy Lucas Wiessing a vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti Viktor Mravčík, který přiblíží i specifika a proměnu české drogové scény. Zpráva bude v ČR představena souběžně s mezinárodním zveřejněním v Lisabonu.

Nejnovější data například ukazují rekordní počty záchytů kokainu v Evropě, obavy kvůli inovativní výrobě syntetických drog a kvůli otravám spojeným s jejich užíváním, dále vysoké užívání konopí mezi mladými Evropany, rozšíření užívání metamfetaminu (historicky v České republice a na Slovensku, nyní i na Kypru, na východě Německa, ve Španělsku, ve Finsku a v Norsku). Zpráva také reflektuje potenciál využití mobilních zařízení (aplikací mobilního zdravotnictví) a dalších digitálních nástrojů, které účinně pomáhají při prevenci a léčbě drogové závislosti a při minimalizaci škod.

Termín

6. června 2019

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 (místnost č. 140)

Program

11.30 – odborná tisková konference za účasti:
Lucas Wiessing, výzkumný pracovník Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) 
Jarmila Vedralová, národní protidrogová koordinátorka, výkonná místopředsedkyně Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (RVKPP)
Viktor Mravčík, vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti (NMS)

Pro účast na tiskové konferenci je nutná akreditace do čtvrtka 6. června 2019 do 9.00 hodin na adrese povolna.renata@vlada.cz nebo na tel. 728 302 397. Uveďte prosím jméno, redakci a pozici (fotograf/redaktor/kameraman). Příchod na akci nejpozději 10 minut před začátkem.

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X