Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

21. 10. 2016 16:41

24. října 2016: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 24. října 2016 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Informace o aktuální evropské problematice
    Úvodu jednání vlády se zúčastní eurokomisařka pro spravedlnost, spotřebitele a otázky rovnosti žen a mužů Věra Jourová.
    Vládu bude informovat o plánech Evropské komise na příští rok a zhodnotí přínosy členství České republiky v EU. Témata zprávy zahrnují vnější a vnitřní bezpečnost, otázky ohledně Úřadu evropského veřejného žalobce, posílení postavení spotřebitelů či jednotný digitální trh.
  • Opatření kompenzující ztrátu pracovních míst v Ústeckém kraji v souvislosti s útlumem těžby hnědého uhlí, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
    Návrh, který se věnuje dopadům omezení těžby hnědého uhlí na zaměstnanost v severních Čechách, mimo jiné zahrnuje rekvalifikační programy a zřízení mobilního pracoviště Úřadu práce, návrhy revitalizačních projektů a další formy podpory inspirované zahraniční praxí.
  • Návrh řešení dopadů útlumu těžby černého uhlí, a to zaměstnáním části zaměstnanců propuštěných těžební společností OKD, a.s., státním podnikem DIAMO, předkládá: ministr průmyslu a obchodu
    Jako další z řady vládních opatření na pomoc propouštěným horníkům se navrhuje, část z propuštěných zaměstnanců OKD zaměstná státní podnik DIAMO na projektech ekologické a hospodářské revitalizace kraje.
  • Návrh ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů, předkládá: ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu
    Navrhovaná ústavní úprava sleduje rozšíření působnosti Nejvyššího kontrolního úřadu o kontrolu hospodaření s veřejnými prostředky územních samosprávných celků a o kontrolu hospodaření s majetkem právnických osob, v nichž má majetkovou účast stát nebo územní samosprávný celek.
  • Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 115/2006 Sb., o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, předkládá: ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu
    Návrh ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu má umožnit osvojení dítěte vychovávaného v registrovaném partnerství partnerem jeho rodiče.
  • Návrh na změnu systemizace služebních a pracovních míst s účinností od 1. listopadu 2016, předkládá: ministr vnitra
    V souvislosti s usnesením vlády, které rozhodlo o zvýšení platů státních zaměstnanců o 5 % od 1. listopadu, vláda projedná konkrétní změny v systemizaci správních úřadů tak, aby zohledňovaly prostředky vyčleněné na platy.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2016-10-24. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

24. října 2016

Program


8.55 – fototermín před jednáním vlády
10.00 – briefing eurokomisařky Věry Jourové k evropské problematice

14.00 – tisková konference po jednání vlády

(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/.
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X