Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

22. 1. 2016 11:58

25. ledna 2016: Schůze vlády ČR, TK ve 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 25. ledna 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Aktualizaci Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti pro rok 2016 a další, předkládá: předseda vlády.
    Materiál Úřadu vlády shrnuje konkrétní kroky, jimiž vláda v tomto a následujících letech dále podpoří hospodářský růst a zaměstnanost v návaznosti na předchozí úspěšně plněný Akční plán.
  • Návrh novely zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Cílem návrhu je upravit stávající systém přerozdělování pojistného na veřejné zdravotní pojištění, a to v souladu s Programovým prohlášením vlády, v němž vláda deklarovala záměr zavést spravedlivý model přerozdělení pojistného, který zohlední skutečné výdaje na nákladné diagnózy.
  • Zřízení Rady vlády pro transparentní veřejné zakázky, předkládá: ministryně pro místní rozvoj.
    Z podnětu premiéra se navrhuje vznik nové Rady vlády pro transparentní veřejné zakázky, která má přispět k dalšímu zvýšení transparentnosti a hospodárného vynakládání veřejných prostředků v případě využívání výjimek z působnosti zákona o veřejných zakázkách nebo jednacího řízení bez uveřejnění.
  • Národní strategii rozvoje sociálních služeb na období 2016 –2025, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Strategie klade větší důraz na podporu péče v přirozeném prostředí a udržitelnost financování sociálních služeb tak, aby co nejvíce odpovídala potřebám klientů.
  • Surovinovou politiku České republiky v oblasti nerostných surovin a jejich zdrojů, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Aktualizace platné surovinové politiky je zpracovávána s ambicí vytvořit koherentní strategii pro období následujících 15 let, s důrazem na nové moderní high tech suroviny, které budou klíčové pro ekonomiku 21. století.
  • Návrh investiční pobídky pro strategickou investiční akci společnosti INA Lanškroun, s. r. o., předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Pobídka bude mít velmi pozitivní efekt zejména v boji s nezaměstnaností. V rámci této investiční akce společnost předpokládá vytvořit 900 nových pracovních míst v okresech Svitavy a Ústí nad Orlicí.
  • Koncepci vězeňství do roku 2025, předkládá: ministr spravedlnosti.
    Hlavními cíli koncepce jsou především ochrana bezpečnosti společnosti prostřednictvím úsilí o snížení recidivy kriminálního chování a umožnění skutečné resocializace a reintegrace propuštěných vězňů.
  • Návrh na darování vojenského materiálu vládě Spojených států amerických za účelem podpory iráckých ozbrojených a bezpečnostních sil v boji proti ozbrojencům tzv. Islámského státu, předkládají: ministři obrany a zahraničních věcí.
    Darování dalšího vojenského materiálu Iráku za účelem jeho podpory v boji s ozbrojenci tzv. Islámského státu by představovalo významný příspěvek ČR v boji s terorismem, na podporu rozvoje Iráku a pro zlepšení situace uprchlíků v postižených oblastech.  


    Kompletní program jednání vlády 

09.55 – fototermín 
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X