Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

24. 1. 2018 8:25

25. ledna 2018: Premiér Andrej Babiš bude v Davosu na Světovém ekonomickém fóru jednat s lídry EU

Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 25. ledna 2018 zúčastní Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. Při společném obědě bude jednat s lídry Evropské unie a zástupci Evropské komise včetně jejího předsedy Jean-Clauda Junckera. Premiér se v rámci programu setká k bilaterálním jednáním s několika zahraničními partnery.

Premiér Andrej Babiš vystoupí na panelové diskusi na téma Vytváření společné vize pro Evropskou unii, která je nejvýznamnějším bodem Světového ekonomického fóra. Na programu má i několik bilaterálních schůzek. Především o unijní problematice bude Andrej Babiš hovořit s předsedy vlád Lucemburska – Xavierem Bettelem, Portugalska – Antoniem Costou a Estonska – Jüri Ratasem. S estonským premiérem se zaměří také na problematiku digitalizace a eGovernmentu, která patří mezi programové priority české vlády.

Následně se český premiér setká s předsedou Valného shromáždění OSN Miroslavem Lajčákem, se kterým bude hovořit o českém předsednictví v Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC). Předseda vlády Babiš bude rovněž jednat se svým izraelským protějškem Benjaminem Netanjahuem, konkrétně o spolupráci v oblasti vědy, inovací, kybernetické bezpečnosti či ekonomiky.

Světové ekonomické fórum (World Economic Forum) je mezinárodní nevládní organizace pro spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Fórum propojuje aktéry z oblasti politiky, byznysu, vědy či mezinárodních organizací. Jeho vrcholovou akcí je Výroční setkání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davos-Klosters. Kromě toho se během roku konají i regionální setkání Světového ekonomického fóra.

Více informací o fóru naleznete na: https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2018

Program

10.00 – jednání s premiérem Lucemburska Bettelem
11.30 – jednání s předsedou 72. Valného shromáždění OSN Lajčákem
12.00 – pracovní oběd hlav států a předsedů vlád EU
14.00 – jednání s premiérem Portugalska Costou
14.30 – zahájení panelové diskuse
následně – projev předsedy vlády ČR a dalších významných hostů
16.30 – jednání s premiérem Estonska Ratasem
17.15 – jednání s premiérem Izraele Netanjahuem

Mgr. Barbora Peterová

mluvčí vlády
Government Spokesperson
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 058
M: +420 723 707 619
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X